TuomasKoskiniemi maalaisjärki voittaa

Harrastuksena riistakamerakuvaus

 • ensimäiset riistakamera kuvat.
  ensimäiset riistakamera kuvat.
 • ensimmäiset kuvat.
  ensimmäiset kuvat.
 • nykypäivää
  nykypäivää
 • nykypäivää
  nykypäivää
 • Kyllä sitä joskus kuvaamaan perus kamerallaki.
  Kyllä sitä joskus kuvaamaan perus kamerallaki.

Terve taas pitkästä aikaa.

 

Aatelin kirjoitella harrastuksestani, joka on temmanut minut mukaani täyspäiväisesti.

Riistakamera kuvausta tässä oon vuojenpäivät harrastellu.

Ens töikseni hommasin kameran tiukkojen taustatutkimusten jälkeen. Kameraksi valitsin burrel s10 hd+sms etäohjattavan kameran. Kameran käyttöönotto tuotti harmaita hiuksia heti alkuunsa, kaiken maailman operaattori asetuksien ja sähköposti conffailujen takia.

Viimein sain kameran kuvauskuntoon ja vein sen mettään kalan-perkkeitten kera.

Eihän se meinannu meikäläisen kärsivällisyys riittää viikkoa pitempää ku en saanut kuvan kuvaa kameralta. Eipä sillä Kamera pelas loistavasti mutta elukat uupu totaalisesti. Uusi suunitelma ja sain vinkin että sukulais pojan mummolan takapihalla pyörii kettu. Virittelin kameran kuvaamaan vanhan navetan taakse. Jo heti ekana yönä tärppäs ja kettu tuli kuvattavaksi. Kolmeviikkoa siinä kuvailin lohen-perkkeitten kans tätä ketun roijjaketta.

Nämä harrastukset tuppaa olemaan meikäläisellä semmosia et lähtee lapasesta aika herkästi.

Lapasestahan se lähti jälleen kerran, nyt on 4 kameraa mettässä akustoineen. Haaskaluvan hommasin paikkaliselta eläinlääkäriltä ja siellä tämä lähettävä kamera nyt kuvailee ja lähettelee kuvia sähköpostiin.

Ruokintapaikan perustin isä-ukon maille ja siellä touhuaa u.c.m tallentava kamera. Muut kaks kameraa vaihtelee paikkaa tilanteen mukaan.

 

Perustin heti alussa facebookkiin ryhmän ”riistakamera galleria” ja kas kummaa alanharrastajia oli muitakin kuin minä. Äkkiä tästä ryhmästä tuli ns” vertaistuki ryhmä hienoinee kuvineen ja videoineen. Mahtavaa porukkaa täynnä tämä ryhmä ja sain uusia kavereita ja yhteyksiä eripuolille suomea.

Nythän tilanne on se pääsen lähes joka viikko käppäilemään mettään,  milloin akustoa vaihtamaan ja ruokaa lisäämään. Kerrassaan upea harrastus, jota voin suositella kaikille. kirjoittelen taas lisää kun kerkiän.

facebook ryhmäni. Tervetuloa alan asiata kiinostuneille tai harrastelijoille.

https://www.facebook.com/groups/777098549071723/

 

youtubessa olevat videoni.

https://www.youtube.com/channel/UCEXcEwpxbAjYe5NCkwXWP-A

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hieno pöllökuva. Meilläkin on pitkään ollut riistakamera. Kerran se otti tuhat kuvaa tippuvista lehdistä. Syksyllä on syytä katsoa paikka tarkkaan.
Virossa on myös riistakameroita, joissa eläimiä voi tarkkailla netin kautta kuka tahansa. Kivaa katseltavaa, villisikoja ja kauriita paljon ruokintapaikalla. Olen miettinyt antaisiko naapuri luvan kauriiden riistapaikan kuvaamiseen. Toistsaiseksi ei ole tullut kysyttyä. Haluaisin nähdä muutakin kuin kauriita ja uskon siellä iltasella näkyvän muutakin.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

Ei muuta kun kysymään. Harrastus yhdistää ihmisiä. Tervetuloa myös ryhmään riistakamera galleria,sielläkin voi seurata suomessa olevia kameroita.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Riistakamera vaatii maanomistajan luvan.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

Kyllä maanomistajan lupa pitää olla.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Minullakin on riistakamera, mutta tuli ostettua liian perusversio, kun nuukana pohdin asiaa.
Siinä 10 megan kenno ja hieman näkyvä yökuvaussalama. Ihmeellisesti siinä riittä 4 x 1.2V ladattavat akut jopa 2 viikkoa metsässä.
Liiketunnistin on himan hidas ja siksi ohijuoksevasta ketustakin tuli kuvaan vain häntä. Tai, en tiedä juoksiko kettu, vai kävelikö.

Nyt se kuvaa joutsenten pesimispuuhia ja keljuttaa, kun SMS puuttuu ja sähköposti. Talvella kuvasin kauriita. Paras otos lienee, kun kauris nuuskii kameraa. Onneksi olin asettanut silloin intervallin 1 sek.

En haluaisi tästä mitään välineurheilua, mutta pakko se on mennä ostamaan parempi.

Jos on hyviä kokemuksia jostain mallista ja merkistä, niin kiitollisuudella otan tietoa vastaan.

Hieno harrastus josta on iloa ja se todella alkaa koukuttamaan, kun se ensimmäinen eläin sattuu ruutuun.

Ps. Kamerani ei hyväksy kuin 32Gb kortin korkeintaan. Uudemmassa saisi olla isompi tai ohjelmisto, jolla kuvat voi tallennuksen jälkeen pyyhkäistä pois etänä. Nytkin kamera on 130 kilsan päässä.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

No se 32 on nyt se maksimi koko lähes kaikissa kameroissa. Burrel s10 voi pyyhkiä muistikortin etänä tyhjäksi. Tule ihmeessä fb ryhmään riistakamera galleria. Sieltä saat kyllä loistavia neuvoja ja suosituksia. Uusia malleja tulee ainaki uovisionilta ja scoutguardilta, niisdä voip olla isompi tuki kortille. Www.riistakamerat.com oli jo joitakin uovision malleja tullukki.
Tämä on kyl todella koukuttava harrastus.